Demobooster-ehdotuksesta Veikkauksen tuotteeksi

Veikkauksen tavoitteena on kehittää uusia innovaatioita asiakkaille joka vuosi. Eikä mikä tahansa uutuus riitä, vaan uusien tuotteiden pitää tuoda merkittävää lisäarvoa asiakkaille ja yritykselle.

”Tarvitsemme monia innovaatiokumppaneita ja paljon kandidaatteja innovaatiokanavaamme saadaksemme uusia tuotteita asiakkaille vuosittain”, Veikkaus Oy:n innovaatiopäällikkö Kimmo Koskinen kertoo.

Veikkaus on hyödyntänyt DIMECC:in Demoboosteria, ja sen kautta on löytynyt hyviä ehdokkaita. Näistä ensimmäinen, Nortal Oy:n kanssa kehitetty ratkaisu, on läpäissyt koko innovaatiokanavan ideasta eteenpäin ja on nyt tuotteistusvaiheessa.

”Konseptitestauksesta saatujen tulosten ansiosta olemme nyt rakentamassa uutta ratkaisua tehostamaan Veikkauksen ja Veikkaus Game Familyn yhteistyötä”, Koskinen kuvailee.

Ratkaisuja haasteisiin

Toinen Demoboosterin kautta liikkeelle lähtevä ehdotus on Mirumin ja se kiteytyy jännitys palveluna -ajatukseen. Syyskuun tilaisuudessa esitetty idea etenee asiakastestaukseen vielä tämän vuoden puolella.

”Sen jälkeen osaamme sanoa, onko tuote sellainen, josta asiakkaamme pitäisivät ja edetäänkö sen kanssa seuraaviin vaiheisiin. Jos näin käy, se olisi valmis vuonna 2022”, Koskinen kertoo.

Veikkauksella on kokemuksia monenlaisista eri kehitystavoista, kuten viikon mittaisen kansainvälisen innovaatiotapahtuman järjestämisestä. Siihen verrattuna Demobooster on haasteen esittävälle yritykselle kevyt tapa löytää uusia ideoita ja kumppaneita. Demoboosterissa vain haasteen muodostaminen jää yrityksen vastuulle – samoin se tehtävistä vaikein, eli valita hyvistä ratkaisuehdotuksista paras.

DIMECC:in Demobooster lanseerattiin viisi vuotta sitten menetelmänä nopeaan tuotekehitykseen. Uutta tuotetta kehittävä yritys esittää haasteen, johon useat ohjelmistoyritykset saavat esittää ratkaisuideansa lähes yhtäaikaisesti. Näin ideat saadaan nopeasti pöydälle, eikä yrityksen tarvitse käyttää aikaa palveluntarjoajien kartoittamiseen. Demoboosterista on hyviä kokemuksia myös palveluntarjoajalla.

“Nortal koki Demobooster konseptin ja siitä käynnistyneen yhteistyön oikein toimivaksi myös kyseisen kaltaisessa innovaatiokehityksessä. Demoboosteria seurannut yhteistyö Veikkauksen kanssa on sujunut mainiosti mistä suuri kiitos kuuluu Veikkauksen sitoutuneelle ja avarakatseisille henkilöstölle”, sanoo Nortalin Henri Jefimoff, VP, Industry and Services.

Demoboosterin kautta on esitetty jo yli 100 ratkaisua yritysten haasteisiin.

DIMECC Demobooster by